יום רביעי, 4 בפברואר 2015

מדפים לחדרי קירור



אחד המקומות בו נדרשים פתרונות מידוף איכותיים במיוחד הוא חדר קירור.
בין אם מדובר בחדר קירור של מסעדה, בית קפה או בר, שמטבעו הוא קטן יחסית, ובין אם מדובר בחדר קירור של מפעל גדול - חדר שעשוי להיות רחב ידיים ולהשתרע על מאות מ"ר - חשוב מאוד להשקיע במדפים שמתאימים לתנאים הייחודיים השוררים במקום שכזה, להבטיח כי המזון יישמר בתנאים אופטימליים וכמובן לאפשר למי שמשתמש בחדר הקירור למצוא בקלות את מבוקשו כשהוא נכנס לחדר (שהרי להסתובב זמן רב בטמפרטורה שהיא עמוק מתחת לאפס ולא לאתר את מה שזקוקים לו זו חווייה מפוקפקת למדי…)
דרישות תברואתיות
מדפים שמותקנים בחדרי קירור וחדרי הקפאה חייבים להיות נקיים מחלודה, וזאת על פי דרישות משרד הבריאות. לשם כך יש לצפות את המדפים בפוליפורפילן או כל חומר נוגד חלודה אחר.
הגבהה
דרישה נוספת של משרד הבריאות היא כי המדפים בחדרי הקפאה וחדרי קירור לא ייגעו ברצפה, וחשוב לתכנן בהתאם את פתרונות המידוף.
עוד מומלץ להעדיף מדפים מודולריים מבחינת הגובה, כלומר כאלה שניתן להגביה או להנמיך בקלות ובכך להבטיח כי בכל מצב ניתן יהיה לאחסן מקסימום מזון על פני שטח נתון (אם למשל מגיעה סחורה בארגזים גבוהים יותר, לא תרצו לגלות שאין דרך לאחסן אותה עקב מרווחים קטנים מדי בין המדפים).
מידות
ישנם מדפים המיועדים לחדרי קירור ואשר מגיעים במידות סטנדרטיות וישנם פתרונות מידוף המותאמים ספציפית לחדר קירור מסוים. באופן טבעי מדפים מהסוג הראשון הם זולים יותר, אולם מצד שני ייתכן שהם יחייבו השקעה גדולה יותר בתכנון חדר הקירור כדי שניתן יהיה לנצל אותו באופן אופטימלי.
ניקיון
גם אם המדפים בחדרי הקירור וההקפאה לא באים במגע ישיר עם מזון, חשוב מאוד כי הם יהיו נקיים. לשם כך יש לבחור פתרונות מידוף שניתן לנקותם בקלות יחסית, בין אם במטלית ובין אם - כשמדובר בחדר קירור מוסדי בעיקר - במדיח כלים תעשייתי.
עמידות
בנוסף, חשוב מאוד שמדפים לחדרי קירור יהיו עמידים וימלאו את תפקידם למשך שנים רבות, כך שגם מבחינה זו הגנה מפני חלודה היא מרכיב הכרחי.
מסיבה זו ברוב רובם של המקרים יהיו אלה מדפי נירוסטה (כאמור מצופים בחומר אנטי חלודה).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה